søndag den 27. maj 2007

#12: Funability! - billedgeneratorer eller Vod:pod


powered by ODEO

Lyt til ovenstående podcast

Funability - muligheden for at have det sjovt! Ifølge Tim Spalding, der har lavet LibraryThing, kan selv katalogen godt kan være sjov. En god hjemmeside skal tilbyde muligheden for at havde det sjovt sideløbende med det seriøse.
For at gennemføre den 13. ting, skal du arbejde med billeder eller video'er.

Del 1: Lav sjove billeder
Du skal bruge en generator, ikke en til at lave strøm, men en der kan lave billeder! Med en billedegenerator kan du let lave sjove eller spændende billeder til fx hjemmesiden eller plakater. Eller hvad med et nyt billede som baggrund på din computer?



Ressourcer
Her er et par eksempler på billedegeneratorer, prøv også selv at finde flere. Brug din ynglings-søgemaskine eller prøv Flickr eller 23.

------

Del 2: Lav din egen tv-station med Vod:pod
Med Vod:pod kan du lave din egen videokanal eller lave en sammen med andre. Med Vod:pod kan du søge efter videoer i flere baser og samle dem i én kanal. Du kan dele dine videoer eller ligefrem se dem sammen med andre.

Ressourcer

Fri leg

Øvelsen til til ting nr.13 går ud på enten at lege med billeder, video eller begge dele.

a.
Leg med nogle billedegeneratorer og lav forskellige billeder. Læg billederne på din blog og skriv lidt om, hvad du synes om det. Husk at linke til de generatorer, du har brugt.

--- eller ---

b.
Opret dig som bruger på Vod:pod og søg efter videoer om forskellige emner. Lav en pod (kanal) med videoer om ét emne, du kan også lave den sammen med en kollega. Hvad med en Monty Pyhton-kanal eller en for børn? Brug en widget til at vise din pod på din blog.

Husk du altid kan få hjælp hos en kollega, hvis teknikken driller!

Ingen kommentarer: