søndag den 27. maj 2007

#13 Funability! - SecondLife

Har du nogensinde drømt om at få vinger som en sommerfugl og flyve ubesværet hen over alle forhindringer? Kunne du tænke dig at spille rollespil som beboer i det antikke Rom – eller har du bare lyst til at møde nye venner og kollegaer fra hele verden? Så er Second Life stedet!
Før du går i gang er der et par praktiske ting du skal gøre!

Start med at installere Second Life på din computer:
Download en Second Life client her: http://secondlife.com/community/downloads.php

Klik på DOWNLOAD, vælg KØR og følg instruktionerne. Du vil blive bedt om at vælge et navn til din avatar og et password. Fornavne kan vælges frit, efternavne vælges fra en liste over de navne, der er tilgængelige netop nu.

Desværre søger Secondlife i øjeblikket at begrænse antallet af Avatarer i forhold til IP-numre. D.v.s. at man på et IP-nummer kun kan have 2 eller tre avatarer. Så hvis I overhovedet har et valg, så opret jeres SecondLife konto hjemmefra eller et andet sted uden for jeres arbejdsplads.

Næste skridt er at vælge køn og type på din avatar. Der er uendeligt mange valgmuligheder her, men vi foreslår, at du til at begynde med vælge en standtype af dit eget køn (boy/girl next door)
Du kan altid ændre din avatars udseende senere.

Fri leg

Brug lidt tid på at lære, hvordan man bevæger sig omkring. Alle nye indbyggere får et lynkursus ved ankomsten. Prøv de forskellige øvelser: Lær at gribe ting, bed papegøjen om et kys og prøv at flyve.
Brug evt lidt tid til at tilpasse din avatar, så den minder om dig selv. (Højreklik på avataren og vælg appearence).
Du kan nu vælge mellem følgende opgaver eller, hvis du er blevet bidt af SecondLife, alle opgaverne.

a.
Besøg infoisland.dk

(Projekthjemmeside: infoisland.dk)

Vi har indrettet et mødested på det nye, danske bibliotek, vi er ved at indrette i Second Life.Her har du chancen for møde andre deltagere i 23 ting, få turforslag til Second Life eller få en gratis (virtuel) t-shirt.

Sådan finder du mødestedet:
Start på http://slurl.com/secondlife/Info%20Island%20DK/64/91/26 som er infoislands officielle start sted. Bag dig finder du en teleporter, som du skal højreklikke på. Klik på NEXT til der står "My Playground". Klik derefter på ENERGIZE

b.
Lær at finde rundt i Second Life


Second Life har et temmelig godt søgeværktøj. Du kommer til det ved at klikke på SEARCH i nederste værktøjslinie.

Du kan søge på steder personer(= andre avatarer) eller aktuelle begivenheder.

Hvis du søger noget frem, der ser spændende ud, klikker du simpelthen på det med musen og vælger TELEPORT ude til højre - og VUPTI! bliver du transporteret til stedet. Hvis du finder et spændende sted, kan du gemme det i din profil. Vælg Wold / Create landmark here. Du kan vælge dine landmarks i Map i nederste værkstøjslinie.



  • Leg lidt med mulighederne i SEARCH og se dig omkring.


  • Hvis du kender navnet på en anden avatar kan du søge ham/hende frem under 'people' og straks se, om vedkommende også er på besøg i Second Life. Skriv evt. en besked IM og aftal at mødes.
--- eller ---

Et must for biblioteksansatte:
Besøg Second Life Library
Her holder tit en del biblioteksvenner til – prøv at snakke med nogle af dem. Tip: Et klik på ENTER får chatfeltet frem, Enter sender din chat.

Sådan finder du biblioteket:

Søg Library i SEARCH, afmærk Second Life Library og teleporter derhen

- eller følg dette link:

http://slurl.com/secondlife/Info%20Island/118/172/39






--- eller ---
c.
Hvis du har mod på en udfordring.
Second Life kommer sammen med
nogle avancerede og meget populære værktøjer til at optage billeder eller videosekvenser. Prøv bare at søge i Flickr på Secondlife eller check http://www.sluniverse.com/pics/flickr.aspx som er dedikeret udelukkende til billeder fra SecondLife. (Kan kombineres med din Flickr konto).



  • Så prøv at lege med at tage billeder af dine oplevelser i SecondLife. Klik på "Snapshot" i værktøjslinien og vælg at gemme lokalt på din harddisk eller sende billedet som "postcard" til en emailadresse.


  • Prøv at tage et godt nærbillede af din avatar og læg det på Flickr og derefter i din blog.
    Tip:
    du vil opdage, at avatarer virker meget sky og svære at få lov til at se forfra. Men det kan lade sig gøre ved hjælp af camera værktøjet, som kan panorere, dreje og zoome ind på motiverne.


Camera Controls kan vælges i View menuen, hvis de ikke er synlige.
Videooptagelser startes og sluttes i File menuen: Start/stop movie to disk (eller med Ctrl-Shift-A)

Vil du have en 23 ting t-shirt til din avatar?

Søg Jojo Voyager frem og læg en IM besked med navnet på din avatar. Så vil du blive tilbudt en t-shirt, senest næste gang du logger på SL



Turen går til Second Life
Ruteforslag:


2 kommentarer:

Betina sagde ...

Hmm, jeg synes, at linket til Ancient Rome Sim fører mig ind i Ungdomshuset. Er det meningen?

Anonym sagde ...

Jeg synes aldrig man høre om second life mere er det helt dødt? jeg blev aldrig "hooked" på det