søndag den 24. juni 2007

21 # Video - din egen hjemmebiograf


powered by ODEO

Lyt til ovenstående podcast

Det er på mode at optage film på sin mobiltelefon og kamera. Altid ved hånden og måske også interessant for andre at kigge på. På nettet vil du mange steder kunne afspille andres videoer og nogle steder er der også mulighed for selv at lægge videoer ind, så andre kan se dem.

Google giver mulighed for at søge på videoer og afspille dem. http://video.google.com/

http://www.dailymotion.com/ er dansksproget. Her kan du afspille videos, give ratings (en slags karaktergivning), søge på emner og lægge egne videos ind på siden.

http://www.youtube.com/ er engelsk og meget, meget større end f.eks. dailymotion.com. YouTube er meget populær og bruges verden over. Her kan du gratis afspille videos, og lægge egne videos ind. Du kan læse en hel del om YouTube på Wikipedia. Da det er så fyldig og brugt en hjemmeside lægges alle mulige genrer ind. Hjemmesiden er talerør for fanatikere, bruges til præsentation af politiske taler, hjemmeproducerede hobbyfilm, reklamer, sjove små private filmsekvenser og alt hvad ellers kan tænkes! Skulle du støde på noget anstødeligt, så er det muligt at rapportere det videre til YouTube, der så tager stilling og evt. sletter en film.

På YouTube kan du oprette mapper f.eks. til 23ting billeder. Du kan søge på tags og give ratings. Det er muligt at se andre film af samme "filmleverandør" og det muligt at give kommentarer og læse andres kommentarer til film.

----------------------------------------------------------Fri leg:

a.
Søg på tags indenfor et favoritemne. Det kunne f.eks. være en musikgruppe, ordet library eller dogs. Afspil et par video´s og find nogle du vil markere som favoritter. Måske er der endda en du vil lægge over i din blog?!

-----------------------------------------------------------------------
Ekstra leg:

b.
Opret dig selv som bruger på YouTube.


Sign Up er til den første gang, hvor du opretter en "konto". Når du derefter vil ind på din konto klikkes på Log In.

3. Arbejd sammen med et par andre om at optage en lille film på en mobiltelefon eller kamera med optagemulighed. Giv den tag'en 23ting og upload den til YouTube.
I stedet for selv at optage en video sekvens, kan du også finde en, der allerede er lavet, fx. på dit bibliotek, og uploade den. Klik på knappen Upload og udfyld felterne. Husk at tagge med 23ting

1 kommentar:

Anonym sagde ...

meget interessant, tak